Zorgen dat de mensen van het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) over een applicatie met een makkelijk bruikbare interface beschikken. Een applicatie waarmee zij snel via verschillende kanalen wijzigingen in de dienstregeling kunnen communiceren met iedereen die op dat moment met de trein reist. Daar doe jij het voor als front-end developer bij het cluster Reisbegeleiding in Utrecht. Denk aan wijzigingen zoals een trein die op een ander perron aankomt, verstoringsinformatie beheren en/ of een vertraging om wat voor reden dan ook. Belangrijke informatie voor veel reizigers die zij dankzij de applicatie terugvinden op de borden op stations, via de app en via andere online kanalen.
Samen met je collega’s van team User Interface werk je in sprints van twee weken aan wijzigingen en vernieuwingen in de graphical user interface. Daarbij krijg je veel vrijheid om met nieuwe voorstellen te komen en op jouw manier te werken. We zijn onderdeel van een grote keten, maar kunnen supersnel afstemmen, ontwikkelen en releasen. Daarmee maken we écht het verschil voor de gebruikers van de applicatie en dus voor de treinreizigers in Nederland. Extra leuk is dat je in ieder geval een keer in de zes weken met een of meer collega’s de review op locatie doet. Daar krijg je pas echt een goed beeld van waar je het allemaal voor doet. Dankzij jouw ervaring als front-end developer en drive om te verbeteren ben je van onschatbare waarde bij:
– Realiseren, in productie brengen en continu verbeteren van software oplossingen. Dat doe je met je DevOps team. Je ontwikkelt niet alleen zelf, maar je deelt je kennis ook graag met je teamgenoten.
– Monitoren en beheren van de applicatie in productie: you build it, you run it, you love it!
– Het komen tot oplossingen voor een zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijke user interface die onderdeel is van een complex IT-domein.
Hier ga je werken
Dagelijks rijden er duizenden treinen over het Nederlandse spoorwegnet voor personen en goederenvervoer. Om dat in goede banen te leiden maken we binnen het cluster Reisbegeleiding gebruik van verschillende systemen en applicaties om de reiziger de altijd van de meest relevante en juiste informatie te voorzien. Deze systemen verzorgen de reisinformatie en omroep op alle stations van Nederland. Ook is het een bronsysteem voor reisinformatie t.b.v. allerlei andere afnemende systemen/kanalen zoals reisplanners. Het systeem kent interfaces met bronnen binnen en buiten de organisatie. Het is een real-time systeem met zeer hoge beschikbaarheidseisen.
De applicaties in dit landschap zijn recent vernieuwd naar Java applicaties op basis van een microservices architectuur. Deze applicaties landen op een public cloud (Azure) omgeving, op basis van kubernetes technologie.
In totaal werken binnen het cluster reisbegeleiding zo’n 80 professionals met passie aan het verbeteren van de van deur tot deur reisbegeleiding. Er is een open cultuur waarin we ieders persoonlijke kwaliteiten waarderen, continu verbeteren in samenwerking en ruimte geven om te innoveren.
Dit zijn de eisen
– Je hebt minimaal hbo-niveau in een relevante richting, zoals informatica.
– Je hebt minimaal vier jaar ervaring met Angular, REST API’s en Material Design.
– Je hebt ervaring met continuous deployment and integration.
– Je pakt als vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voor opdrachten en wilt zaken continu verbeteren.
– Je bent leergierig en wilt je verdiepen in voor jou nieuwe tooling, technieken, platforms en standaarden; wij werken onder meer met NGXS/NGRX, Cypress.io, Nx, Azure en Swagger/OpenAPI.
– Ervaring met OPS-werkzaamheden binnen een complex domein (monitoring en alerting, CI/CD pipelines en het oplossen van technische problemen)
– Teamspirit. Met jouw flexibiliteit en vermogen om samen te werken, versterk je jouw team. Als T-shaped teamlid beschik jij over diepgaande specialistische kennis en ben je breed ontwikkeld zodat je kan bijspringen bij collega’s wanneer nodig.
– Een ondernemende houding. Jij neemt graag het initiatief en bent sterk in het geven en ontvangen van feedback. Verder heb je een gestructureerde mindset voor wat betreft unittests en integratietests, code reviews etc.