Portfolio Manager

Projectdetails

  • Sluitingsdatum: 31-12-2024

  • Plaats: Rotterdam

  • Tarief: Nader overeen te komen

  • Looptijd: 10 maanden

  • Uur p/w: 40 uur

Door de energietransitie komt er meer werk dan ooit op ons af. We moeten meer en sneller bouwen (meer kabels, meer leidingen, meer stations), het uiterste uit ons net halen door het volledig te benutten en goed beheren, zodat we de kwaliteit van ons net hoog houden. De afdeling Portfoliomanagement draagt hieraan bij door op (middel)lange termijn vooruit te kijken en te anticiperen op interne en externe omgevingsontwikkelingen. Ons doel is vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Zo kunnen we de uitvoerbaarheid van ons projectenportfolio borgen. Om dit goed te doen hebben we jou als Portfoliomanager nodig!

Wat doe je als portfoliomanager? 

Als portfoliomanager maak je het verschil door te zorgen dat we een voorspelbaar en betrouwbaar portfolio van uitvoeringsprojecten daadwerkelijk uit kunnen voeren. Dat doen we samen met de interne én externe omgeving. Denk aan besluiten nemen met andere netbeheerders, waterbedrijven, combi-organisaties en aannemers ten aanzien van de maakbaarheid van ons portfolio. Maar ook met de interne afdeling Asset Management: we redden het niet door alleen aan de vraagkant onze zaakjes goed op orde te hebben, en het lukt ook niet als het alleen aan de uitvoerende kant goed gaat. Het samenspel om met elkaar de werkzaamheden goed af te stemmen, dat zorgt ervoor dat we de energietransitie aankunnen. En dat maakt het zo leuk!.

Hoe dit er dan precies uitziet? Samen met jouw collega-portfoliomanagers, de data analisten en je collega’s uit het Sales & Operations Proces (S&OP) ben je de drijvende kracht achter het juist en zo optimaal mogelijk verdelen van onze werkpakketen. Je verzamelt portfoliovereisten en verrijkt ze met slimme inzichten, waardoor we tot twee jaar vooruit kunnen kijken. Je regelt de capaciteit met onze uitvoeringsorganisatie en aannemers, zodat alles soepel verloopt. En als er hobbels opduiken, brainstorm je met Asset Management om oplossingen te vinden en relevante scenario’s te verkennen. Daarmee zorg jij ervoor dat de projectenteams vooruit kunnen kijken en de projecten goed kunnen plannen. Zo draag je bij aan de maakbaarheid van de energietransitie. Klinkt als jouw ding? Versterk ons team als Portfoliomanager!

Zo kunnen wij de energietransitie realiseren met elkaar. En zorgen we ervoor dat het licht blijft branden in Nederland. Hier wil je toch aan bijdragen?

Jouw sterke punten

Jij bent een zelfstarter met uitstekend analytisch inzicht en een talent voor het creëren van gestructureerde plannen. Het leggen van verbanden tussen verschillende aspecten en het enthousiasmeren van anderen voor gedeelde doelen zijn jou op het lijf geschreven. Jij bent sterk in het creëren van overzicht en structuur. Klantgerichtheid en collegialiteit zijn voor jou vanzelfsprekend, en je hebt een scherp oog voor de dynamiek binnen de organisatie en haar stakeholders. Je hebt het vermogen om anderen te motiveren en mee te nemen in je werk. Het onderscheiden van hoofd- en bijzaken en het omzetten van data naar bruikbare informatie zijn jouw sterke punten. Het opzetten van nieuwe werkmethoden schrikt jou niet af; je bent veerkrachtig, flexibel en vastberaden, en je benadert obstakels met een positieve instelling. Tot slot beschik je over zelfreflectie en werk je resultaatgericht.

Wat jou verder onze nieuwe portfoliomanager maakt?

-Je beschikt over minimaal aantoonbaar hbo werk- en denkniveau 

-Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Minder ervaring maar relevante opleiding? Reageer!

-Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Minder ervaring maar relevante opleiding? Reageer!

-Kennis van netbeheerders is een pré. 

-Je bent sterk in het verbinden van stakeholders met diverse achtergronden en organisaties.

-Je bent een teamspeler met een aantoonbare trackrecord van effectief samenwerken.

-Je hebt interesse in tactisch en strategisch vooruitkijken.

Projectdetails

  • Plaats: Rotterdam

  • Tarief: Nader overeen te komen

  • Looptijd: 10 maanden

  • Uur p/w: 40 uur

Reageren

Je reageert op de functie: Portfolio Manager